Yangın kapıları, yangınla savaş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrol altına alınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanılamar.
Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Dolgular ile kapı evinsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda palas açılacak şekilde yangın bapsı güven kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.
Yangın Kapısı Kolu aşağı doğruca itilerek kapının kolayca açılmasını sağlayan ürkü Ekip binasında kullanılır. Tehlike anında ihtiyaç duyulan bu aparat olabildiğince fonksiyonel ve haza olmalıdır.
Dolgu kullanılarak kapı havadanluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda emeksiz açılacak şekilde Yangın Bapsı itimat kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda mütehassıs personelimiz tarafından kaleme kızılınan bu hatmızda;
Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın dışarıya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayıcı kapıya verilen isimdir.
Firmamız ile yapacağınız verişlerde, bizler sisin yerinize bütün yönetmelikleri inceliyor, değişen hükümler ve gelişen uygulayım bilimi ile meşru zorunlulukları da adisyon ederek yangın merdivenlerinizi yapım ediyor ve montajını sağlamlıyoruz.
Yangın bapları yararlanma yerına nazaran, rengine göre evet da modeline göre çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan sistem sınıflandırması aşağıdaki gibidir
Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden örgülmalıdır. Bapnın yanma süresi en az 30 zaman olmalıdır.
Kötü sızdırmaz özelliğe malik olmaları ötürüsı ile yangın anında insanların kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Müstacel çıkış bapsı ismi ile de aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birsonsuz binada bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.
Yangın Bapları ısı ve yaman sızdırmadığı dâhilin insanoğluın dumandan zehirlenmesine yük olan müstacel perese kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse tamam ordu olan binalarda yangın kapısı kullanılması mecburi kılınmaktadır.
Kuruluşda yangın çıkması halinde yalın ve yaman yangın bapsı yardımıyla özelliklerine bağlamlı olarak belirli bir süre bir bölgede sınırlandırılır ve öteki alanlara yayılması engellenir.
Binalarda kullanılan yangın merdivenleri mürtefi hırse dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında katiyetle kaymayı önleyecek bir gereç kullanılmalıdır.
Dairesel merdivenin müsaade verilmediği yerler arasında okul, mizaç üretimu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden çokça evetğu âlem merkezlerinde de bu merdivenin kullanılmasına ruhsat verilemez.